Ao Nang, Krabi

Idag har vi lämnat Ao Nang efter att spenderar tre nätter i det finaste hotellrummet hittills på resan.

Det är faktiskt min tredje gång som jag besöker Ao Nang. Älskar verkligen miljön runt om kring Krabi, alla stora kalkstensklippor som reser sig ur havet och som ramar in stränderna, det är så mäktigt!
Miljön skiljer sig verkligen ifrån Koh Kood, Koh Phangan och Koh Tao.

Själva stranden som ligger vid Ao Nang är inte särskilt fin men istället så tar man en longtailbåt och åker ca. 10-25 minuter så kommer man till super fina stränder och öar som bara nås med båt.

Vi valde att spendera vår första dag på Phranang Beach, vilken också är min favorit bland alla dem närliggande öarna. På stranden så finns det massa longtailbåtar där dem säljer all sorts mat och frukt ifrån, så gott och även billigt! Det är super finkornig strand och kalkstensklippan som reser sig ur havet är magisk!


Andra dagen åkte vi till Tub Island som jag inte alls gillade. Det var en pytte liten ö med alldeles för många båtar som nästan täckte hela stranden. Och ett tag så var det nog bara jag, Ellinor och ett till svenskt par som var på stranden med 100 kineser haha. Men efter några timmar så hade tidvattnet sjunkit undan och en sandbank bildades som gjorde att man kunde gå över till en annan ö som heter Chicken Island, den är mycket lugnare och har större strand.

Jag har inte riktigt kommit in i ”semester mode” än men på Chicken Island så lyckades jag ta min första powernap. Men den varade inte särskilt länge då jag väcktes väldigt snabbt av att Ellinor klappar mig ivrigt på armen med uppspärrade ögon och pekar ovanför mitt huvud. Då sitter det en stor apa och har precis rivit ut alla mina saker ur min ryggsäck. Han går sedan vidare till Ellinor och dricker upp hennes vatten. Usch gillar inte apor, dem är läskiga! Men sen lämnade den oss ifred för att gå vidare till en annan tjejs väska och leta efter mat.

Vi har förresten bott i ett super fint rum på Beach Terrace Hotel. Vi blev uppgraderade då vi egentligen hade bokat ett rum på markplan men istället fick vi ett rum på tredje våningen med en stor balkong med jättefin havsutsikt! Vi var även så glada över att ha en ”riktig” dusch. Så fint med glasvägg dessutom.
För det här fina rummet inklusive frukost så betalde vi bara 150kr natt/pers.

Idag har vi åka buss i fem timmar och sen speedboat i en timme för att ta oss till Koh Lipe som också är vårt sista stopp här i Thailand. Eller vi kommer spendera några dagar i Bangkok efter vi är klara med Kambodja sen. 

  • Thailand
  • Nära Mueang Satun District, Satun, Thailand

Gillar

Kommentarer