Bangkok


BANGKOK 4-7 JAN

I skrivande stund sitter jag på Bangkoks flygplats och väntar på flyget som ska ta oss till Chiang Rai som ligger i Thailand, nära gränsen till Laos. Där ska vi sova en natt innan vi sen ska ta oss över gränsen till Laos.

Vi flög från Siem Reap till Bangkok och kolla på första bilden vilken utsikt det bjöds på! Helt sjukt hur stort Bangkok är! Och så vackert att se hela staden upplyst på natten!

Vi spenderade två hela dagar i Bangkok. Första dagen besökte vi Grand Palace, som är det största templet i Bangkok. Och j*vlar vad fint det var! Helt sjukt!
Ni som känner mig vet att jag älskar guld, det finns inte en enda liten pinal i mitt hem som är silver förutom mina bestick (har även guldbestick haha). Och hela den här platsen bestod av superfina tempel i utsmyckade i guld! Jag var helt extas när jag gick omkring där inne. Solen gassade och det var jätte varmt men jag brydde mig inte, kändes som jag var i himmelen haha.

Jag tror faktiskt att Grand Palace är höjdpunkten hittills på min resa.

Vi hann även med att gå till shopping gallerian MBK Center som är en av dem mest kända galleriorna i Bangkok. Vi blev tyvärr besvikna av utbudet då det knappt var några ”riktiga” affärer utan mer små affärer där dem sålde massa kopior av allt. Alltså liknande allt annat som vi redan sett i alla stånd här i Thailand. Jag hittade inget alls att shoppa.

Andra dagen besökte vi ytterligare ett templet, Wat Pho. Men jämfört med Grand Palace så var det inte så speciellt. Grand Palace var mycket finare enligt mig.
Vi hann även med lite shopping den här dagen. Nu besökte vi Siam Paragon där jag lyckades hitta lite små saker att köpa som sen mamma och pappa fick ta med sig hem.

Tredje dagen i Bangkok är idag alltså. Mamma och pappa åkte till flygplatsen tidigt imorse för att åka hem till Sverige. Dem fick vara med på två händelserika veckor och hann även besöka två länder. Det känns faktiskt lite tomt nu när dem har åkt och jag kommer sakna dem.
Men jag kommer ha super roligt med Ellinor och ändå lite skönt att resa själva ;).

Imorgon är sista dagen vi är i Thailand för sen åker vi vidare till Laos. Vi kommer börja våran vistelse i Laos med att bo i världens högsta träkojor. Får bli ett inlägg om det sen.

Skönt att äntligen vara ikapp med bloggen och kunna skriva i nutid. Men det är svårt att kunna uppdatera jämt då internet inte alltid är så bra, och tiden inte alltid räcker till.

Kram på er!

  • Thailand
  • Nära Don Muang, Bangkok, Thailand

Gillar

Kommentarer