Boracay - Filippinerna

White Beach

Diniwid Beach

Puka Beach

Solnedgångar på White Beach

Från att komma från den lilla byn Oslob till den mest turistiga ön i Filippinerna Boracay, var en stor omväxling. Men en omväxling som jag ändå gillade. Jag har verkligen saknat att sitta och äta middagar på stranden. Och här på Boracay på stranden White Beach som dem flesta boendena ligger vid är det restauranger på rad längs den 4km långa stranden. Väldigt mysigt om du frågar mig.
Boracay är en av dem mest kända öarna i Filippinerna, och ja det märktes verkligen! Det är fullsmockat med turister på ön. Till våran förvåning såg vi inte många som var från Europa utan dem flesta från Asien och China.
Ett väldigt turistigt Boracay men också med väldigt fina stränder. På våra fem dagar besökte jag tre olika stränder. White Beach är huvudstranden där dem flesta bor vid, den är uppdelad i tre olika stationer. Vi bodde mellan station 1 och 2 vilket vi trivdes väldigt bra med. Det här var även min favoritstrand, trots att det är många turister så är stranden ändå så stor att det inte blir trångt. Den har vit fin sand och palmträd som reser sig längst efter hela stranden. Det var inga vågor alls vilket är något som vi föredrar då man bara kan ligga och flyta och njuta. Även väldigt klart och fint vatten, dock är det säsong för algblomning i Mars när vi är här, det var värre på vissa ställen och på några ställen syntes det inte alls, så det gjorde inte direkt så mycket.
Diniwid Beach ligger precis bredvid White Beach, det är en jätte söt liten strand där det bara är du själv och några till som delar på stranden. Här låg jag själv en dag och det var så mysigt! Det är charmigt med dem små husen som ligger på bergsluttningen, väldigt fin inramning av stranden.
Den sista stranden som vi besökte är Puka Beach som jag hade läst väldigt bra om. Dock blev jag inte imponerad, sanden var inte alls lika vit och fin och på White Beach, det var även väldigt stora vågor vilket gjorde det svårt att bada. Fördelen är att det inte alls är lika många turister som på White Beach.
Under våra fem dagar på Boracay så blev det mest strandhäng vilket jag har saknat från Australien. En dag hyrde vi en liten seglingsbåt som bara vi tre åkte på några timmar. Väldigt mysigt!
På kvällarna åt vi god middag på restaurangerna som låg på stranden. En kväll åt vi på en resturang som heter Nonie’s det var verkligen sååå god mat. Jag och Felicia tog något kött som hade varit i ugn i över 20h som var så mört, som serverades med potatismos och en supergod sås. Kändes som svensk hemlagad mat, vilket är något som jag verkligen saknar.
Boracay bjöd även på fantastiska solnedgångar!

  • Filippinerna
  • Nära NAIA Terminal , Pasay City and Paranaque City, Metro Manila, Filippinerna

Gillar

Kommentarer