Coron - Filippinerna

24 - 27 Mars
Med Tao Expedition åkte vi alltså fem dagar med båt från El Nido och tog oss till Coron. I Coron stannade vi tre nätter. Staden i sig var inte jätte mysig och för att ta sig till fina stränder så fick man lov att åka båt.
Första dagen var vi helt slut efter Tao och vi slappade på hotellrummet resten av dagen. Andra dagen hyrde vi en privatbåt för bara oss tre. Så skönt att slippa dela en båt med massa andra turister och att vi själva kan helt bestämma vart vi vill åka och hur länge vi vill vara på varje plats. Innan vi åkte köpte vi frukt på marknaden som sedan fick bli våran lunch. Vi åkte först till Kayangan Lake. Kolla vilken fin utsikt det var! Dock så blev det snabbt fullt med massa turister, i sjön så fick man också lov att ha flytväst även fast man kunde simma vilket vi tyckte var lite löjligt. Men vi hade dem aldrig på oss utan la oss och flöt på dem istället. Mysigt ställe men med lite för mycket turister. Andra stoppet var en lagoon där vi låg och flöt lite, dock inget speciellt. Sista stoppet blev en liten ö med en strand där vi låg och sola innan hemfärden.
Jag tror helt klart att vi har blivit bortskämda med Tao och där vi såg många av Filippinerna guldkorn vilket gör att man jämför med det och allt annat känns inte lika fint. Gör man Tao Expedition vilket jag verkligen rekommenderar så är det nog en fördel att planera in den i slutet av sin Filippinerna resa.

Gillar

Kommentarer