El Nido - Filippinerna

Island hoppning Tour A & C

Las Cabanas Beach

Om ni inte visste det så består Filippinerna består av 7200st öar, förstå vad svårt att välja vilka av alla öar vi vill besöka på vår månad i Filippinerna.

Det tar även väldigt lång tid att förflytta sig här. Från Boracay tog vi oss till El Nido, det tog ungefär 15h. Först flyg till Cebu där vi tog nästa flyg till Puerto Princessa och därifrån åkte vi minivan i 6h till El Nido, lång dag.
I El Nido spenderade vi tre nätter. I El Nido är det väldigt vanligt att man åker på Island Hopping, det finns fyra olika tourer A, B, C och D. Där dem mest populära är A och C. Eftersom vi bara skulle hinna med en dag så valde vi en blandning av Tour A och C. Vi besökte sammanlagt åtta olika platser. Från olika stränder till laguner. Många av platserna var väldigt fina men upplevelsen förstörs verkligen av att det är fullsmockat med andra turister. Vi åkte på en båt där vi var sammanlagt 12 turister, nån gång räkna jag att vi var 15 båtar på samma lilla plats.
Dock var vi nästan själva vid två av stoppen, den ena var när vi besökte den lilla lagoonen, vi tre paddlade runt där för oss själva det var väldigt rofyllt. På kvällen träffade vi Amanda och Ellinor som vi träffade första gången på White Sundays, vi åt supergod mat och tog en varsin drink efteråt.

Andra stället var den sista stranden som vi besökte i solnedgången, väldigt fin strand.
Andra dagen åkte vi till Lad Cabanas Beach bara för att ta det lugnt. En fin strand med inte så många turister och där vi hade en fin utsikt när vi åt lunch.
Tredje och sista dagen i El Nido började vårt äventyr med TAO expedition, som är bland det bästa jag gjort på resan. Det är helt klart värt ett eget inlägg.

Gillar

Kommentarer