Hanoi - Vietnam

Jag är så glad, för vi är numera TRE stycken som reser tillsammans. Felicia min kompis hemma från Mora ska nu göra oss sällskap resten av resan!

Den 19 Jan flög jag och Ellinor från Laos till huvudstaden i Vietnam för att möta upp Felicia på flygplatsen! Verkligen så roligt att ha henne här, att få dela alla dessa minnen med både henne och Ellinor kan inte bli bättre!

Vi spenderade bara en natt i Hanoi, vi strosade runt på gatorna i gamla stan men blev inte så förtjusta i huvudstaden. Dock var det så mysigt att dem gick runt och sålde massa frukt på sina cyklar, väldigt charmigt! Älskar bilderna!

Dagen efter åkte vi sedan vidare till Halong. En stad son ligger i norra Vietnam precis vid kusten. Vi valde att lyxa till det med deras såkallad ”limousin”, vilket i själva verket är en väldigt lyxig minibuss. Det var så värt dem extra kronorna vi betala, det var helt klart den skönaste bussresan vi haft på våra två månader.
Den värsta bussresan hade jag och Ellinor mellan Vang Vieng och Vientiane i Laos, en minibuss med jättesmå säten, jag och Ellinor fick sitta längst bak i bussen tillsammans med två andra killar, vi satt alltså fyra personer bredvid varandra, det var så sjukt trångt! Det var verkligen precis så att vi alla fick plats. Det roliga var att dem trängde in 18 personer i minibussen som egentligen bara hade 15 platser, haha.

Från Halong åkte vi en på tvådagars kryssning genom Halong Bay som jag nu i efterhand faktiskt hade kunnat skippa. Kan dock ha påverkat att vi inte hade sån tur med vädret, det var rätt så kallt och väldigt disigt ute. Hela kryssningen kändes också väldigt stressigt, tider som vi fick lov att passa hela tiden, det var även alldeles för många turister på alla platser som vi besökte. Jag drog även på mig en förkylning i Hanoi, jag skippade kajakturen som ingick i kryssningen men när Felicia och Ellinor kom tillbaka så sa dem att det var tur att jag inte följde med, jag hade inte missat något. Tyvärr tyckte jag inte att kryssningen var värt pengarna!
Däremot gick vi upp på ett berg i Halong och fick se världens finaste utsikt. Så sjukt! Men det får bli ett eget inlägg.

  • Vietnam
  • Nära Dương Tơ, Tp. Phú Quốc, tỉnh Kiên Giang, Vietnam

Gillar

Kommentarer