Hoi An och Ho Chi Minh

23 - 26 JAN

Hoi An har blivit min favoritstad i Asien!
Det är en mysig gammal stad med gränder fulla av mysiga caféer, skräddare och en massa lyktor överallt!Hoi An kallas även för ”lyktornas stad”, och ja ni kan se på bilderna, det såg ut såhär överallt i staden. Det var verkligen hur mysigt som helst!
Hoi An är också känd för alla skräddare som finns. Det finns över 2000st skräddarbutiker i staden. Förstå vad många!

Alla vi tre sydde upp varsina plagg hos en skräddare. Det var så roligt att få välja allt från grunden, vilken modell, vilket tyg och få det uppsydd efter sina mått. Jag sydda upp två bikinisar, en klänning och en kjol. Men det var så svårt för jag hade velat sy upp en hel garderob!
Men min väska är verkligen proppfull just nu! Den väger 15kg exakt! Och när vi flyger så har vi alltid 15kg som maxvikt. Numera blir det ett nytt plagg in, ett plagg ut. Sjukt att Ellinors väska bara väger 10kg, vi skratta rätt bra när vi såg skillnaden på våra backpackers ryggsäckar.

Vi spenderade tre nätter i Hoi An, men det är lätt en stad som jag kan tänka mig åka tillbaka till i framtiden!

26 - 28 JAN

Från Hoi An tog vi ytterligare ett flyg till Ho Chi Minh där vi spendera två nätter. En dag tog vi en dagsutflykt till Makong delta, där hade vi vår privata guide som var så snäll och söt! Det var verkligen jätte mysigt att åka båt på floden! 

Annars så hittade vi en resturang som låg nära vårat hotell heter Asia Kitchen, jag åt där alla tre dagar! Så bra var det!  Dem hade godaste curry grytan jag ätit! Dessutom hade dem billiga drinkar, en god Mojito kostade bara 13kr, så sjukt! Vi satt där båda kvällarna innan vi sedan gick ut till någon bar och tog ytterligare någon drink. Ho Chi Minh är en ganska hektisk stad med mycket trafik men den är fortfarande bättre än huvudstaden Hanoi. 

  • Vietnam
  • Nära Camperdown New South Wales , Australien

Gillar

Kommentarer