Kalaggaman Island - Paradiset


​3 april - 7 april 

Det här måste nästan vara definitionen på ordet paradisö. En liten ö, med en sandbank som snirklar sig ut i det kristallblå vattnet som omringar ön. Måste nog vara det finaste vattnet som jag hittills har sett på resan.

Att tillbringa dagen här med Felicia, Ellinor, Ida och Karolina är något som jag aldrig kommer glömma.

Från Siquijor Island tog vi oss hela vägen till Malapascua Island, en liten ö där det inte finns några vägar och inga bilar, endast några fåtal mopeder. Från Malapascua åkte vi båt i 2h för att ta oss till Kalaggaman Island som är en ö där man inte kan övernatta utan bara kan göra dagsutflykt till. 

Kalaggaman är helt klart värt ett besök. Självklart får man räkna med att det är en hel del turister på plats. Men när vi var där så var det mycket turister från Kina, Japan, Korea osv. och dem vill inte gärna vara ute i solen så dem höll sig i skuggan under palmerna på själva ön. Medans vi låg i det klarblå vattnet och njöt.
Det som vi dock inte riktigt förstår är att dessa turister fortfarande inte verkar ha sett en vit tjej med blont hår, vissa smygfotade oss och en del kommer fram och frågor om vi får ta foton. Men något som jag aldrig kommer glömma är när vi fem tjejer ska gå tillbaka till båten och vi går längs strandkanten medans alla turister sitter några meter upp i skuggan, nu pratar vi nog ett hundratals turister, och när vi går förbi så stirrar ALLA på oss! Typ som att vi är utomjordingar eller nått? Så sjukt! Förstår verkligen inte, kan ju inte vara första gången dem ser europeiska turister? Haha

Vi spenderade våra sista dagar i Filippinerna på Malapascua Island, den 7 april tog vi flyget till Bali! 

Tänkte att nästa inlägg ska få bli en summering av min resa i Filippinerna som helt klart är ett av mina favorit länder! 

  • Filippinerna
  • Nära Hedlundsgatan , Eskilstuna

Gillar

Kommentarer