Kawasan Falls - Filippinerna

Canyoneering Kawasan Falls

Kawasan Falls

Äntligen är vi framme i underbara Filippinerna efter tre olika flyg. Från Cairns i Australien tog vi ett flyg till Bali där vi hade en mellanlandning på 2h innan nästa flyg till Manila skulle gå. Vi visste redan när vi boka flygen att 2h skulle bli tajt med tid, och ja minst sagt så blev det kort med tid! Vi har aldrig någonsin behövt vänta så länge som vi fick vänta på våra väskor. Det slutade med att vi fick springa genom hela flygplatsen och tränga oss före i alla köer till kontrollerna. Men som tur var så hann vi med flyget. Sen från Manila som är huvudstaden i Filippinerna så flög vi vidare till ön Cebu. 


Från Cebu City tog vi lokalbussen som kosta ynka 26kr till Oslob, bussresan tog hela fem timmar innan vi var framme. 
Dagen efter hade vi planerat att göra en dagsutflykt till Kawasan Falls, som är ett av Filippinernas kändaste vattenfall. Där kan man även göra något som heter Canyoneering vilket innebär att man hoppar, glider, simmar, klättrar och går fram till själva vattenfallet. Dock så ville varken Felicia eller Ellinor göra själva Canyoneering till en början och jag funderade på om jag skulle få lov att göra det själv, men till slut så ändrade dem sig. Och det var dem glada för efteråt, för Canyoneeringen var helt fantastiskt! 

Det var verkligen så roligt att hoppa 5-7 meter ner i vattnet och åka rutschbana ner för klipporna för att ta sig fram! Men det bästa av allt var helt klart naturen! Det går inte alls att visa genom bilderna hur fantastisk naturen är runt omkring! Vi njöt varje sekund vi gjorde det.
Det var rätt molnigt och regna ibland men det gjorde inget alls för det var så roligt ändå. 

Åker ni till Kawasan Falls så MÅSTE ni göra Canyoneering! 

Vi fick dock en tour som inte slutade i själva vattenfallet Kawasan Falls, vi fick lov att kliva upp ur vattnet tidigare för vi starta tidigare. Troligtvis gör dem så för att alla ska börja på olika ställen för att det inte ska bli för mycket folk. Så se till att ni slutar eran Canyoneering i Kawasan Falls. Vi fick därför lov att bli skjutsade till vattenfallet. 

Helt ärligt så blev jag ganska besviken på Kawasan Falls, det var verkligen alldeles för många turister på en och samma plats. Vattenfallet i sig var rätt fint men naturen när vi gjorde Canyoneeringen slår det lätt! 

Därför är Canyoneering ett måste när man är i Cebu.
Från Oslob tog det två timmar enkel väg att ta sig till vattenfallet, så vi var borta hela dagen och på kvällen var vi super trötta av dagens aktivitet.

  • Filippinerna
  • Nära San Juan, Siquijor, Filippinerna

Gillar

Kommentarer