Resrutt för Asien och Australien

Vi har redan nu planerat en ungefärlig resrutt tillsammans. Många föredrar att köra väldigt spontant och vill inte planera någon resrutt innan. Vi har känt att vi gärna vill ha en resrutt som vi kan gå efter men som vi självklart kan avböja ifrån om vi skulle vilja det.

Det har inte vart det enklaste att välja en resrutt, det är många olika faktorer att ha i åtanke. Såsom de olika årstider i länderna, smidigaste resrutt för att få kortast resa, att man inte behöver korsa sin egna resväg. Dessutom måste man välja hur många länder man vill åka till, detta har vi valt beroende på hur länge vi blir borta. Vi vill inte att det ska bli för stressigt och att det bara blir att man är på resande fot. Vi valde också bort både Malaysia och Singapore för att hinna vara i Australien i en månad. Man får alltså sätta sig ned och prioritera länderna och fundera hur länge i varje land som är lämpligt. 


Våran resrutt ser just nu ut såhär:

Thailand - 3,5 vecka
Cambodja - 2 veckor
Laos - 2 veckor
Vietnam - 2 veckor
Australien - Ca. 4 veckor
Filippinerna - Ca. 4 veckor
Bali - Ca. 4 veckor

Denna resrutt landar strax över 5 månader. Om det är en bra resrutt återstår att se. Men på förhand så känns det som en lagom resrutt.

Gillar

Kommentarer