Simma med valhajar och vattenfall - Filippinerna

12 Mars
Anledningen till att vi valde att bo i just Oslob och inte närmare Kawasan Falls beror helt och hållet på att jag ville simma med valhajar vilket man kan göra just här. Varken Felicia eller Ellinor kände för att göra det så jag ställde klockan på 05.30 för att börja mitt egna äventyr.
Klockan 06.00 satte jag mig i en liten båt med ett tiotal andra turister, och sen när vi hade åkt en liten bit utanför stranden så fick vi hoppa i med våran snorkelutrustning. Bara nån minut senare så såg jag min första valhaj. Dem är verkligen så STORA djur! Det är helt sjukt! Jag såg kanske ett tiotal och dem kom verkligen så sjukt nära, det kändes flera gånger som att jag skulle nudda dem även fast jag inte ville. Det är verkligen en jättehäftig upplevelse som jag är glad att jag gjorde. Dock blir det inte så bra kvalité på bilderna från min vattentäta kamera.
Jag ska dock tillägga, för att alla turister som kommer ska få se valhajarna så matas de. Dem hålls inte fånga eller nått, utan dem simmar helt fritt i havet, men det är ändå inte bra att dem matas. Därför förstår jag att många avstår att snorkla med just valhajar just i Oslob. Skulle jag haft dykcertifikat och mer tid i Filippinerna så skulle jag ha gjort det på något annat ställe där dem inte matar dem.
Men det var helt klart en häftig upplevelse att simma med valhajar.
Direkt efter jag var klar så åkte jag vidare till ett vattenfall som bara låg 15min bort. Jag hade inga förväntningar alls men det är helt klart det mäktigaste vattenfallen jag har sett. Nu har jag ändå sett några vattenfall, men ingen av dem tidigare vattenfallen har varit så hög och mäktig som den här. Verkligen så fint.
Vattenfallet heter Tumalog Falls och till skillnad mot Kawasan Falls där det var flera hundra andra turister så var det bara jag och några stycken andra turister. Helt klart värt ett besök om man är i närheten.
Vilken härlig start på morgonen det här var. Redan innan klockan 08 på morgonen så hade jag hunnit simma med valhajar och besökt ett vattenfall.
Jag hann dock bara vara där en kort liten stund då jag fick lov att vara tillbaka på hotellet kl 08 för att vi skulle åka tillbaka till Cebu City där vi skulle ta flyget till Boracay.
Vi hade egentligen tänkt att åka till Malapascua efter Cebu men efter att ha kollat på väderprognosen så valde vi att åka till Boracay där det skulle vara bättre väder. Vi är helt klart ledsna på regn efter Australien!
Från Oslob tog vi en egen taxi och åkte hela vägen upp till flygplatsen i Cebu som tog fyra timmar.

Gillar

Kommentarer

linaemilsson
linaemilsson,
Shit va läskigt att simma med valhajar! Men coolt också ju😊
nouw.com/linaemilsson