Siquijor island - Filippinerna


28 mars - 2 april

Från Coron tog vi oss till den lilla ön Siquijor, vi bodde dem två första nätter i ett stort fint hus men vi insåg snabbt att stället låg väldigt avsides och på fel sida av ön, det fanns ingenting i närheten. Det positiva var att vi träffade två fantastiska svenska tjejer Karolina och Ida, det slutade med att vi hängde med tjejerna under hela våran vistelse på ön.

Efter två nätter tog jag, Felicia och Ellinor en tuktuk och åkte till andra sidan av ön för att leta boende, tillslut efter mycket letande hittade vi ett billigt guesthouse som vi bodde på i tre nätter. Det enklaste sättet att ta sig runt på ön är mopeder så vi hyrde en varsin moppe i tre dagar. Varje dag så mötte vi upp Ida och Karolina och sen åkte vi fem på varsin moped runt ön och besökte massa fina platser. På ett av ställena fanns det avsatser i klipporna som jag, Ida och Karolina hoppade ifrån, så härligt, det fina vattnet gjorde inte saken mindre härlig! Det blev många timmars åkande på mopparna dem här dagarna, det är så mysigt att åka moped och bara göra som man känner för.

Ön i sig har många fina platser att besöka, vi besökte även flera vattenfall, dock var det kändaste vattenfallet fullt av turister men vi lyckades hitta ett vattenfall där vi var helt själva ett tag. Det negativa med ön som jag tycker är att det var dåligt med fina stränder som låg nära gatan där vi bodde, och det fanns inte riktigt något ”centrum” utan restauranger och hotell låg lite utspridda längst med huvudgatan som går vid stranden. Men vi hade fem fantastiska dagar på Siquijor.

Vi bestämde att nästa stopp och även det sista stoppet i Filippinerna skulle bli ön Malapascua. Det roliga är att Ida och Karolina åkte dit en dag tidigare än oss så vi bestämde att vi skulle mötas upp även där.

  • Filippinerna
  • Nära Hedlundsgatan , Eskilstuna

Gillar

Kommentarer

JohannaNasslander
JohannaNasslander,
När jag ser dina bilder saknar jag Filippinerna extremt mycket!
nouw.com/johannanasslander