Skydive bästa känslan - Australien

Från Arlie Beach åkte vi buss upp till Cairns som också är vårt sista stopp i Australien. På eftermiddagen kom vi fram och morgonen därefter stod klockan på 04.30. Jag och Ellinor hade nämligen bokat in Skydive vid soluppgång. Felicia är nämligen höjdrädd så hon kände inte för att göra Skydive vilket är fullt förståligt då det är läskigt även fast man inte är höjdrädd.

Det var verkligen BÄSTA känslan någonsin, sån sjuk frihetskänsla att slänga sig ur ett flygplan på 4500 meters höjd och falla fritt i någon minut.

Redan när vi klev in i det lilla propeller planet där vi satt som packade sillar och började flyga så kände jag att det var värt pengarna. Det var så fina vyer och stämningen var på topp. Konstigt nog så var jag inte nervös alls innan jag skulle hoppa. Det var först när dem öppna dörren på flygplanet och man kände och hörde luftmotståndet som jag blev lite nervös och tänkte ”fan det är nu jag ska hoppa”.

Känslan när vi sen hoppar ut från flygplanet är obeskrivligt! En frihetskänsla som inte går att beskriva!

Men jag skulle verkligen rekommendera ALLA att göra Skydive någon gång!

Jag vet att jag innan tänkte ”Det kommer säkert vara 10 gånger värre än frittfall på Gröna Lund, när det känns som att hela magen ska åka ur”
”Jag kommer nog inte känna mig säker förens fallskärmen har vecklats ut”

Men faktum är att jag kände mig så himla säker med personen jag hade bakom mig och jag hade så fullt upp med att kolla på vyerna och njuta av att åka flygplanet att jag inte en enda gång i flygplanet funderade på min säkerhet. När killen bakom mig spände mina remmar och jag kände att jag verkligen satt fast vid honom så kände jag mig säker.

Och dessutom så pirrar det faktiskt mer i magen att åka frittfall än att hoppa ut genom ett flygplan haha, så sjukt! Men sant, för min del iallafall. Och när vi väl fall fritt i någon minut så hann jag inte ens tänka på om fallskärmen inte skulle vecklas ut. Jag bara njöt!

Jag hade även turen att av oss 6st som hoppade att få en extra person som filmade mig. Annars så hade jag och Ellinor bara betalat för en ”handfilm”, att personen som man hoppar med har en kamera på handleden. Vilket i sin tur betyder att man bara får närbilder på sig sitt face. Och en sak som är säker, man är inte snygg när man faller fritt haha. Jag betala dock en ganska saftig summa för att få filmerna, nästan lika mycket som själva hoppet, men det är det värt!

Älskar bilden när vi faller och flygplanet är i bakgrunden!

Om du någonsin har funderat på att göra Skydive, gör det bara!! Helt klart nått av det bästa jag gjort i mitt liv!  • Australien
  • Nära Coron, Filippinerna

Gillar

Kommentarer