Slowboat längs Mekongfloden


12 - 13 JAN

För att ta oss från Houayxay som Gibbons experience utgick från till Luang Prabang valde vi att ta en tvådagars slowboat längs Mekongfloden.

Första dagen åkte vi i 6h längs floden på båten. Vi har för övrigt blivit riktigt bortskämda med riktigt varmt väder hela våran resa, dock skulle det ändras nu. Det var ungefär 10-12 grader ute och inte en ljusstrimma med sol syntes till på hela dagen. Att sen sitta stilla i en båt som är helt öppen gjorde inte det bättre, det blåste så kallt. Vi hade våra varmaste kläder som vi hade med oss, alltså inget alls nästan, kändes som vi skulle frysa ihjäl haha. Det var svårt att njuta av den fina utsikten längs floden eftersom det var så kallt.

Andra dagen spenderade vi 8h på båten, det var också väldigt kall men det var sol hela dagen och vilken stor skillnad det blev! Nu kunde man äntligen njuta av den fina naturen och mäktiga floden!

Då och då stannade vi och släppte av och på lokalbefolkningen, så mysigt! Vid ett av stoppen kom massa små barn från byn och sålde armband som dem hade gjort själva, köpte ett armband som kosta 5 kr, så söta!

Nu är vi framme i Luang Prabang och staden har verkligen överraskat mig!

  • Laos
  • Nära Luang Prabang, Laos

Gillar

Kommentarer