Snorkeltur runt Koh Tao

Dagen efter att dykutbildningen var klar så bokade jag och Ellinor in oss på en snorkeltur runt Koh Tao.

Och oj vad snorkelturen skulle få mig att bli på bättre humör. Jag hade inga förväntningar alls på själva snorklandet utan var mer taggad på att få åka båt och se mer av ön.

Men på första stället som båten lägger till på som heter Shark Bay, vet ni vad vi får se då när vi snorklar? Jo både en jättefin stor sköldpadda och en haj! Så jävla coolt!

Jag har aldrig tidigare sett en sköldpadda och nu fick jag simma med den i ungefär en halvtimme, var bara en meter ifrån den och det var riktigt häftigt att se den komma upp till ytan för att hämta luft.

Haha och ja nu undrar ni säkert om jag inte var livrädd när jag såg hajen, men nej den vara ”bara” en meter ungefär. Först såg jag den på långt håll bara och då såg det ut som en större fisk bara. Men sen fick jag se den bara någon meter ifrån mig och då såg man verkligen att det var en haj! Hur häftigt är inte det?

Hela snorkelturen var en sån rolig upplevelse, vi stannade tre gånger och snorklade, samt besökte en super fin ö som vi också valde att besöka dagen efter. Vi fick lunch på båten och den här 6 timmars båtturen inklusive lunch och taxi från och till hotellet kostade 125kr/pers. Så billigt!

Förresten så segt att jag inte tog med mig min undervattenskamera på första snorkelturen när vi såg sköldpaddan och hajen.

  • Thailand
  • Nära Ao Nang, Mueang Krabi District, Krabi , Thailand

Gillar

Kommentarer