Sydney - Australien

2 - 5 FEB


Vi är framme i underbara Australien och har redan spenderat tre veckor i landet! Sjukt hur fort tiden går!

Förresten så har jag varit jätte dålig på att uppdatera bloggen, man kan tro att det ska vara bra internet här i Australien men det är verkligen SÄMST internet här! Har försökt ladda upp det här inlägget i snart två veckor! Dessutom är det faktiskt svårt att hitta tiden till att blogga, även fast det ibland känns som att man inte gör ett skit så har man ändå alltid fullt upp. Så konstigt haha.

Två veckor redan alltså, men vi började våran vistelse i Sydney som vi flög till från Vietnam. Vi spenderade fem nätter i staden vilket var rätt lagom.
Vi bodde på Mad Monkey Backpackers Hostel alla nätter, och på två månader som vi har backpackat så var det här vårat första hostel på resan. Det är ganska sjukt ändå, men i Asien är alla hotell så billiga så vi har varit rätt lata och tagit hotell. Fast hostel är så mycket mer socialt, i Sydney bodde vi i 8 dorm, fyra stycken våningssängar mot varje vägg i rummet och en yta på 2x2meter i mitten av rummet, väldigt trångt alltså! Sen är det gemensamma toaletter och duschar som man delar med alla som bor på hostlet. Det var rätt stor omställning från att bara bo i ett hotellrum vi tre till att dela det med massa andra. Men det är så mycket lättare att få kontakt med andra personer! Eftersom det är så dyrt här i Australien, ungefär lika dyrt som i Sverige så kommer vi bo på hostel hela vistelsen.

På våran första lediga heldag i Sydney gick vi till Happy Travel som är ett resebyrå för att boka Whitesundays, Fraser Island och Greyhound pass. Vi fick dit vid tolv på förmiddagen och kom inte därifrån förens nio på kvällen! Det slutade nämligen med att vi bokade allt som gick att boka haha. Vi bokade alla hostel för våra fem veckor i Australien, busspasset och alla aktiviteter som vi ska göra. Hela kalaset slutade på 18.000kr, och det är bara för mig! Så sjukt mycket pengar! Och för er som inte har en aning om vad vi fick för pengarna så låter det smäckert helt sinnessjukt haha!

Men lite kort vad som ingick i priset.
- Greyhound busspass (busspass som tar oss från Sydney upp till Carins)
- Whitesundays (3D/2N på en catamara där allt ingår)
- Fraser Island (3D/2N allt ingår)
- Hostel för 20 nätter
- Skydive
- Surflektioner
- Daugsutflykt barriärrevet

Och även lite annat smått ingick. Förhoppningsvis så är det inte så mycket mer än mat och alkohol som vi behöver köpa nu under resan. Dock är maten här väldigt dyr! Men vi kände oss väldigt nöjda med våran deal som vi fick till.

Dagen efter var det rätt dåligt väder så vi valde att åka till IKEA, så konstigt att se IKEA efter två månader på resande fot, trötta på Asien maten så valde vi självklart att äta köttbullar, alltså det var så jävla gott haha! Vi köpte även med oss lite svenskt lösgodis.

Tredje dagen i Sydney åkte vi till kända Bondi Beach som känns som ett måste när man är i Sydney. Bondi Beach som man såg på tv när man var liten. Så coolt att se stranden i verkligheten och se badvakterna åka runt i sina bilar på stranden och ropa ut i högtalarna.
Efter några timmar på stranden så gick vi även coast walk som var jätte fint.


Fjärde dagen i Sydney åkte vi till Opera House och Harbour bridge som var coolt att se! Efter det åkte vi till Manly Beach där vi låg i någon timme och sola, jag tyckte dock inte att det var något speciellt med den stranden utan hade hellre åkt till Bondi Beach istället.

Femte dagen hade vi bokat in en nattbuss som skulle ta oss från Sydney upp till Byron Bay, en 12h busstur. Eftersom den gick halv tolv på kvällen så åkte vi på en dagstur till Blue Mountian, som ni kan se på dem två sista bilderna! Utsikten var riktigt mäktig!

Från Sydney åkte vi sedan en nattbuss upp till staden Byron Bay, Sydney känns lite som vilken storstad som helst till skillnad mot underbara Byron Bay. Mer om det i nästa inlägg.Gillar

Kommentarer