The Gibbons Experience - Laos


9 JAN - 11 JAN

SÅ HÄFTIGT!!

Jag har sovit två nätter i världens högsta trädhus och åkt massa zipline genom Laos djungel.

Men det är omöjligt att med bilder och text beskriva hur fantastisk denna upplevelse är! Ni får åka till Laos och göra det själva, ni kommer inte ångra er, för det är helt klart bland det bästa jag gjort i mitt liv! 

Vi bokade Gibbons experience för lite mer än sex veckor sedan då det snabbt blir fullbokat. Det finns tre olika tours man kan välja på att göra. Express, Classic och Waterfall vi valde att göra Classic tour och är nöjda med valet.

Vi var en grupp på 22 personer som skulle göra Classic tours, det finns fyra olika trädhus som är för Classic och totalt finns det åtta olika trädhus utspridda i skogen.Vi hamnade i en grupp på sju personer, det var jag, Ellinor, en tysk kille, ett par från Holland och ytterligare två tjejer från Holland. Vi fick sova i trädhus nummer 1.

Innan vi fick åka våran första zipline så väntade en 1.5h tuff vandring uppför bergen. Vi gick på små smala stigar som var jätte branta och super leriga! Jag hade bara mina Nike skor och Ellinor hade liknande skor, medans dem andra 20 personerna hade riktiga vandringsskor. Haha jävlar vad jag gled runt, helt sjukt! Som tur var så fick vi varsin pinne som vi kunde använda som vandringsstav, utan den hade jag säkert ramlat minst 15 gånger nu lyckades jag bara ramla en gång haha.

Efter den tuffa vandringen som var mycket svårare än vad jag hade kunnat föreställa mig så var det äntligen dags för våran första zipline. Den tuffa vandringen lönade sig äntligen!

Och vilken känsla det var, att susa förbi trädtopparna och se världens finaste utsikt över Laos djungel! Det var helt magiskt!

Sammanlagt båda dagarna så åkte vi säkert runt 20 st olika zipline. Där den längsta var 500m lång! Men alla andra kablar var inte så mycket kortare.

Trädhuset som vi bodde i hade fyra olika våningar med ett badrum med utsikt över skogen, ett litet kokvrå och tre våningar med madrasser på golvet för att sova på.

Det är helt sjukt att dem har kunnat bygga dessa trädhus, dem har fraktat varenda liten pinal med zipline genom skogen. Det tog över ett år att bygga det trädhus som vi bodde i.

Den högsta trädhuset är 40m över marken, det är den ni kan se på mina bilder. Utsikten från alla trädhus var helt fantastiska!

Kan helt klart rekommendera denna upplevelse!  • Laos
  • Nära Luang Prabang, Laos

Gillar

Kommentarer

SolAdawi
SolAdawi,

Låter superkul!!!

nouw.com/soladawi