Whitesundays segling - Australien

25 - 27 FEB

Bland det bästa på östkustresan i Australien var helt klart seglingen runt Whitesundays. Vi spenderade två nätter på en katamaran och seglade runt bland några av de 74 vackra öarna som Whitesundays består av.

Resan började i Arlie Beach där vi sov en natt innan vi klev på båten Wings. Vi var en grupp på 32 personer med 3st i besättningen som tog väl hand om oss. Vi fick jättegod mat alla dagar och vi fick även en massa mellanmål och snacks. Sista kvällen fick vi nachos som var gratinerad i ugn som vi åt uppe på däck i kvällssolen.

Under dem här två dagarna hann vi snorkla fyra gånger. Och jag lyckades se två sköldpaddor. Den här gången hade jag även med min vattentäta kamera, jag såg min första sköldpadda i Thailand men det är också enda gången som jag inte har haft med min kamera när jag snorklat. Så nu äntligen fick jag med dem på bild. Dock inte bästa kvalitén med vattenkameran.
Det är verkligen sån härlig syn att få se sköldpaddor simma runt i vattnet, dem är så fridfulla, dem har inge bråttom alls. Förresten så måste man alltid ha en fin stingsuite på sig när man är i havet, det är för att skydda mot maneter. Och jag hatar maneter så det kändes ändå rätt säkert att ha dem på sig.

Första kvällen när vi hade lagt till båten för natten så simmade det runt två jättefina delfiner runt våran båt. Verkligen så häftigt!

Andra dagen stannade vi till på White Haven Beach, som är en av världens finaste stränder. Kolla bara på bilden från utsiktsplatsen, helt underbart. Dock hade vi lite otur med vädret då det var molnigt under hela tiden vi var på stranden. Det gör rätt mycket tyvärr då det inte riktigt blir lika fint. Det sprack som tur var upp lite när vi gick upp till utsiktsplatsen. Och vi kunde haft mycket sämre väder så det var ändå en bra dag!

Vi hade några fantastiska dagar på båten, med härligt folk, vi hängde en del med två svenska tjejer Ellinor och Amanda, som var jätte härliga.

När vi kom tillbaka till Arlie Beach var det efterfest på en av barena på kvällen för dem som var med på båten.

Reser ni östkusten någon gång så är det ett måste att åka med en båt i två nätter i Whitesundays!

  • Nära Lapu-Lapu City, Cebu, Filippinerna

Gillar

Kommentarer